top of page

Wie zijn we?

Wie zijn we?

Het FAKB – forum voor assistenten klinische biologie – is een vereniging van klinisch biologen in opleiding. Ze werd opgericht in 2000 door de assistenten van Leuven en Antwerpen. In 2001 sloten ook de assistenten van Gent en Brussel zich aan. Tot op vandaag vertegenwoordigt het FAKB de klinisch biologen in opleiding van deze vier Vlaamse universiteiten. 

 

Onze Franstalige collega-assistenten van de Waalse universiteiten Université catholique de Louvain (UCL), Université Libre de Bruxelles (ULB) en Université de Liège (ULg) worden vertegenwoordigd door het AABC - Association des Assistants en Biologie Clinique.  Voor meer info, klik hier

Wat doen we?

Als vereniging organiseren we jaarlijks enkele educatieve en socio-culturele activiteiten. We leggen ons toe op het verenigen van assistenten van verschillende universiteiten en proberen de contacten met klinisch biologen te stimuleren. Daarnaast organiseren we jaarlijks een symposium omtrent boeiende onderwerpen binnen de klinische biologie. Dit symposium komt tot stand door het uitnodigen van vooraanstaande sprekers uit verschillende universitaire centra, perifere ziekenhuizen en andere private centra of overheidsinstellingen. 

 

Naast deze activiteiten vormen we ook een stem voor de toekomstige klinisch bioloog en verdedigen we hun belangen. 

bottom of page