top of page

Vacatures

Klinisch Bioloog Microbiologie - Laboratoriumgeneeskunde UZ Leuven

 • Referentie: 2047

 • Tewerkstellingspercentage : 100% (20%-100% - bespreekbaar) – bepaalde duur

 • Reageren vóór 21/08/2021

Situering

 

Het laboratorium van UZ/KU Leuven is nationaal referentiecentrum voor onder andere het coronavirus.

Omwille van de bijkomende taken ten gevolge van de recente uitbraak van het coronavirus is het laboratorium van UZ/KU Leuven tijdelijk op zoek naar een bijkomend klinisch bioloog microbioloog ter ondersteuning van het team microbiologen in hun dagdagelijkse taak. 

Topreferent zijn in patiëntenzorg, opleiding en onderzoek, dat zijn de drie hoofdopdrachten van UZ Leuven. In België en Europa spelen we een toonaangevende rol die we willen behouden en verder uitbouwen. Daartoe bundelen meer dan 10000 gedreven medewerkers elke dag hun expertise. UZ Leuven behaalde als eerste Belgische ziekenhuis het internationale JCI-label voor veilige en kwaliteitsvolle zorg. UZ Leuven ambieert hoogstaande laboratoriumdiagnostiek. Het aantal monsters op een doorsnee werkdag binnen de dienst Laboratoriumgeneeskunde schommelt rond de 7500. Met gemiddeld vier uitgevoerde analyses per monster worden dat zo'n 30 000 uitgevoerde analyses per werkdag. Recent werd geïnvesteerd in de automatisering van het volledige proces van bacteriologische culturen (inoculatie, incubatie en aflezing van cultuurbodems) als eerste Vlaamse academisch laboratorium. Als microbioloog zal je de unieke kans krijgen om actief te participeren in het verdere implementatieproces van die automatisering. Je zal daarnaast samen met de microbiologen instaan voor de medische validering van de microbiologische resultaten (bacteriologie, maar ook virologie en mycologie) en de kans krijgen om je verder te ontwikkelen op het vlak van o.a. antibioticumbeleid, kwaliteitszorg, mycologie, moleculaire diagnostiek en het geven van adviezen bij therapeutische drug monitoring van antimicrobiële middelen. Ook kan je participeren in projecten in het kader van onze functie als nationaal referentiecentrum voor diverse pathogenen. In functie van je interesse kan je naast je klinische opdracht ook betrokken worden in het onderzoek en de onderwijsopdrachten van de dienst.

Wat je functie inhoudt

 • Je staat samen met de andere microbiologen in voor de dagelijkse supervisie van de microbiologische resultaten (bacteriologie, virologie en mycologie)

 • Je participeert mee in de zaalrondes volgens beurtrol met de andere microbiologen.

 • Je krijgt de kans om je te verdiepen in de microbiologie. Het laboratorium van UZ/KU Leuven is het nationaal referentiecentrum voor diverse pathogenen (respiratoire pathogenen waaronder coronavirus, pneumokokken, mycosis, Borrelia, hantavirus, enterovirus, influenza, rotavirus,), waardoor er heel uitgebreide expertise kan opgedaan worden in deze specifieke domeinen.

 • Je krijg de kans om verdere implementatie van laboratoriumautomatisatie te begeleiden.

 • Je wordt betrokken in het onderwijs van de dienst laboratoriumgeneeskunde met begeleiding van studenten, co-assistenten en assistenten.

Wat wij vragen

 • Je bent klinisch bioloog met een bijzondere interesse in de microbiologie.

 • Je hebt minimum anderhalf jaar ervaring in de microbiologie (als assistent).

 • Je beschikt over goede leidinggevende capaciteiten en weet medewerkers te stimuleren.

 • Je bent sterk op communicatief vlak en kan een goede brugfiguur zijn tussen diverse disciplines

 • Je bent stressbestendig en hebt oog voor deadlines en prioriteiten.

 • Ervaring met projectmanagement is een meerwaarde

 • Gedrevenheid, resultaatgerichtheid en zelfstandigheid zijn competenties die je typeren.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende functie in een boeiende en complexe ziekenhuisorganisatie met veel verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden op professioneel vlak.

 • Een degelijk personeelsstatuut met talrijke extralegale voordelen (statuut van zelfstandige ook bespreekbaar)

 • Tijdelijk mandaat : 1 jaar ( kortere duur ook bespreekbaar )

Interesse?

 

Stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae vóór 21/08/2021 naar UZ Leuven - Herestraat 49 - 3000 Leuven, België zowel naar de Algemene Directie, t.a.v. de hoofdgeneesheer prof. dr. Gert Van Assche of via e-mail naar gert.vanassche@uzleuven.be als t.a.v. het diensthoofd laboratoriumgeneeskunde prof. dr. M. Van Ranst of via e-mail naar marc.vanranst@uzleuven.be. Voor meer informatie kan je contact opnemen met prof. dr. M. Van Ranst via tel. +32 (0)16 347020 of via marc.vanranst@uzleuven.be

Website

https://www.uzleuven.be/nl/vacature/2047

bottom of page